Vilken underbart spännande dag!

Hej alla kära vänner och bekanta där hemma. Idag har det varit en mycket spännande dag. Vi tog tåget upp till Ibaraki för att tillsamans med delegationen från Salamonöarna gå på studiebesök och få uppleva Japansk kultur i form av Home-stay. Vi ska alla få åka ut till olika familjer för att bo där i två nätter, otroligt spännande men lite läskigt sammtidigt.

Men dagen började med en officelt besök hos govenören av Ibaraki provinsen. Det var ett mycket trevligt och imponerande möte och att få höra om hans ideer att motvärka ekonomisk instabilitet och befolkningsminskningen som är ett stort problem i Japan som på många andra ställen.
Sen åkte vi vidare till Space center utställning och även en forsknings anläggning liknande CERN som forskar med hjälp av en enorm partikel accelerator. Efter ett par trevliga måltider där imellan så sitter jag nu åter på ett hotell, jätte trött efter dagens strapatser men glad över alla de möten och möjligheter till samtal och vänskap som ges varje dag.

Men nu är det dags att sova igen, så jag har kraft att möta morgondagen, vi ska ju få träffa våra värdfamiljer samt ha officelt välkomst mottagning.

KG

ps jag vet att det är lite dåligt med bilder på denna blogg. Men det är så att jag letar efter att köpa en kamera, men ännu inte ordnat det så de är dom andra som tar kort. Så de får snart se till att lägga till lite foton här på bloggen.

Other news